אינדקס זכיינות

פתח עסק משלך תחת מותג מוביל

Logo-new(3)

רוצים להקים בית קפה? אל תעשו זאת בפתח תקוה, בחולון או בתל אביב

2013
קטגוריה: חדשות ישנות
רמת הסיכון לבתי קפה ומסעדות משתנה בחדות בין ערים מרכזיות , כך עולה מבדיקה שערכה חברת דן אנד ברדסטריט. משך הפעילות הממוצע של עסק באזורים המסוכנים – 15 חודשים

 

 

הכי בטוח להקים בית קפה או מסעדה בכפר סבא, ברעננה, או באשדוד, כך עולה מבדיקת רמת הסיכון בענף בתי הקפה והמסעדות בערים מרכזיות בישראל שערכה חברת דן אנד ברדסטריט. לעומתן, הערים המסוכנות ביותר הן פתח תקוה, חולון ותל אביב. הערים המרכזיות באזור הדרום והצפון מאופיינות ברמת סיכון נמוכה יותר מרמת הסיכון הממוצעת.

צח ברקי, סמנכ"ל מידע, כלכלה ומחקר בקבוצת דן אנד ברדסטריט, מסביר כי הבדיקה בוצעה בהסתמך על בסיס הנתונים של החברה וכוללת עסקים קמעונאיים קטנים המעסיקים עד עשרה עובדים ובמחזור מכירות של עד 20 מליון שקל.

החלוקה לאזורים גיאוגרפיים יכולה לסייע לבעלי עסקים שמבקשים להקים עסק בתחום ומתקשים לקבל אשראי מבנקים ומספקים, שכן המיקום הגיאוגרפי משפיע על סיכויי ההצלחה של העסק.

ומה הגורם הדומיננטי ביותר המשפיע על הסיכון לעסקים בתחום פעילות זה? אחד מהם הוא החתך הסוציו אקונומי של תושבי העיר, המשפיע גם על רמת הצריכה. באופן מפתיע גם תל אביב שבה תרבות האוכל וחיי הפנאי מפותחת ורמת ההוצאה גבוהה נחשבת לעיר קטלנית לבתי קפה ומסעדות.

ברקי מסביר זאת במשתנה נוסף ודומיננטי שעולה במחקר: "ככל שיחס המסעדות ובתי הקפה לנפש בעיר גבוה, כך עולה רמת הסיכון לעסק בסגמנט זה. לכן אני ממליץ שלפני פתיחת עסק מסוג זה, יש לבחון את כמות המסעדות ובתי הקפה באותה עיר".

 

מתעניין/ת ברכישת זיכיון? לחץ/י כאן